Шефът на ЕК с емоционален призив към страната ни.България и Румъния ще са

...
Шефът на ЕК с емоционален призив към страната ни.България и Румъния ще са
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: България и Румъния трябва да се гордеят

Шефът на Европейска комисия с прочувствен апел към страната ни.

България и Румъния ще са в Шенген по въздух и вода от март 2024 година. Решението на Съвета на Европейски Съюз беше оповестено късно нощес.

Ще запомним това испанско ротационно председателство. То изглеждаше като последна опция за нас за много време напред да създадем решаващата крачка – по въздух и вода, само че в Шенген. Не е загадка, че идващите ротационни ръководители Белгия от на следващия ден, а след това Унгария, нямаше да имат като приоритет влизането ни в Шенген. Решението за премахването на контрола по суша ще бъде взето по-късно.

Ето и първите реакции нощес на европейските водачи:

„ Днес България и Румъния трябва да се гордеят. Решението за унищожаване на вътрешните гранични инспекции по въздух и море е огромна стъпка напред за тях и за Шенгенското пространство “, коментира Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, представена от bTV.

„ Дългоочаквана стъпка за румънските и българските жители да се радват на по-голяма независимост на придвижване с вероятността за сухопътния превоз “, уточни Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР